снимки МОНова група италиански военни се включи в многонационалната бойна група

...
снимки МОНова група италиански военни се включи в многонационалната бойна група
Коментари Харесай

Нова група италиански военни се включи в многонационалната бойна група у нас

снимки МО

Нова група италиански военни се включи в многонационалната бойна група у нас. В " Ново село " през днешния ден се организира гала по приемане и предаване на отговорностите. Досегашният пълководец на бойната група полковник Андреа Фратичели съобщи командването на полковник Микеланджело Дженки. С церемонията се извърши и ротацията на италианския боен контингент в състава на бойната група. 

" Многонационалната бойна група в България демонстрира нашата решителност да пазиме националните си ползи и шерването на отговорности за обезпечаване на защитата на територията и популацията на Алианса в отговор на всяка експанзия. Съвместната подготовка и ученията в поддръжка на предното наличие на НАТО дават на нашите военни формирования опит, който води до нараснали качества и оперативна съгласуемост “, сподели заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден военачалник Христо Ганецовски в обръщението си към военнослужещите от многонационалната бойна група, оповестяват от военното министерство.



Той им благодари за тяхната отдаденост, за службата им в името на сигурността на всички страни членки на НАТО.

" Ние високо ценим приноса на всеки от вас. Провеждането на взаимната подготовка на формирования от разнообразни страни за групова защита са огромно предизвикателство за командния състав и военнослужещите и показват техния професионализъм. Трябва да сме дружно и да действаме дружно, като работим за постоянен и сигурен Черноморски район, тъй като дружно сме по-силни ", уточни бригаден военачалник Ганецовски.

Със заповед на министъра на защитата Тодор Тагарев бяха отличени военнослужещи от многонационалната бойна група за професионално осъществяване на поставените задания, за техния принос към сигурността на Югоизточния фланг на НАТО и към сигурността на България. 



Италия одобри ролята на рамкова страна на бойната група в България на 17 октомври 2022 година В бойната група с изключение на Италианската република вземат участие Република България с маневрена рота и военнослужещи в щаба, Съединени американски щати с маневрена рота, Черна гора с лекопехотен взвод, екип от " Военна полиция "  и военнослужещ в щаба, Република Гърция с противотанков взвод и военнослужещ в щаба, Република Албания с лекопехотен взвод и военнослужещ в щаба, Република Северна Македония с лекопехотен взвод и военнослужещ в щаба и Република Турция с поделение за непосредствена противовъздушна защита от пункта си за непрекъсната дислокация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР